Bojan Iličić

Moje ime je Bojan Iličić te sam po vokaciji magistar primarnog educiranja. Sudjelujem u organizaciji Star Film Festa, te obnašam ulogu voditelja media sektora. Moja uloga je zanimljiva jer mi daje mogućnost planiranja događaja, te praćenja i pisanja članaka i najava događaja u same dane Star Film Festa. Smatram da Grad Sisak kroz Star Film Fest nudi svojim građanima novu, inovativnu i zabavnu manifestaciju koja obogaćuje kulturni identitet grada. Radeći na festivalu, sada već drugu godinu, naučio sam mnogo o osmišljavanju i vođenju festivala te stekao nove vještine menađmenta. Zabavno je gledati mlade ljude koji sudjeluju u organizaciji festivala.

Njihova želja za radom i učenjem vraćaju mi nadu u mlade na kojima svijet ostaje. Velika je količina ljubavi prema onome što radimo, moram naglasiti volonterski jer to pokazuje da se radi s voljom, željom i s ljubavlju. Razmjene iskustva, znanja i vještina mogu se vidjeti na radionicama na koje se rado uključuju mladi. Prvi dan Star Film Festa je čaroban. Projekcija u Starome gradu savršen je spoj prošlosti i budućnosti.

Zanimljivo mi je gledati filmove iz cijeloga svijeta. Svaki film otkriva novi svijet i neko novo iskustvo, nečiju životnu priču koja je hrabro izložena nama na procjenu. Kao krajnji konzument filmske industrije nisam imao uvid koliko je zanimljiv svijet produkcije i sve što se dešava u nastajanju filma.

U rad Kino kluba Sisak uključio sam se radi znatiželje i novih znanja koja mogu steći te pružiti svojim učenicima novu dimenziju izvannastavnih aktivnosti. Posebno mi je drag Dječji program Star Film Festivala gdje najmlađi mogu uživati u filmskim projekcijama prilagođene njihovom uzrastu uz naše maskote Mickey Mousa i Zvjezdicu Star Film Festa s kojima se rado druže i slikaju. Doživljaji koje oni pričaju u učionicama su neprocjenjivi te me to potiče na moj daljnji rad na Star Film Festu.