Donosimo vam kratak presjek razgovora s Leom.

Na prošlogodišnjem Star Film Festu titulu najboljeg filma odabranog od strane publike odnio je film Govorna pošta redatelja Lea Vitasovića. Donosimo vam kratak presjek razgovora s Leom.

 

Leo želi stvarati filmove koji će zainteresirati ljude za teme o kojima govore i koji mogu zadovoljiti ljude koji studioznije promatraju film kao i one koji na film gledaju samo kao na način da ispune slobodno vrijeme.Trenutno radi na novim filmskim ostvarenjima. Nedavno je završio sa snimanjem kratkog igranog filma u Rijeci, radi na nekoliko dokumentaraca, a trenutno radi s timom ljudi na stvaranju mreže cross – medijskih radionica koje djeci pružaju priliku da osim što rade filmove, za trajanje radionice kreiraju i vlastite videoigre.

Otvoren je za suradnju s raznim ljudima iz svijeta filma jer smatra po dosadašnjem iskustvu da od svakoga može po nešto naučiti. Što se tiče filmskih žanrova ne preferira niti jedan posebno. Uzori u filmskoj industriji su mu Danny Boyle i Lars von Trier.Najdraži strani film mu je „Sedmi pečat“  redatelja Ingmara Bergmana, a od hrvatskih je to „Huston we have a problem“ redatelja Žige Virca. Film koji bi leo opisao sebe je „Što sa sobom preko dana“ redateljice Ivone Juke. Što se tiče žena u filmskoj industriji Leo vjeruje da se stvari polako mijenjaju i da ima sve više žena koje se bave filmom u usporedbi s prošlošću. U svojemu timu uvijek voli imati miješanu ekipu, makar pri odabiru ne želi razmišljati o tome tko je kojeg spola već tko će najbolje odraditi zadatak. (producenata, pisaca .. itd).

Leovo mišljenje o hrvatskoj kinematografiji  je da je to skup kvalitetnih radova u kojem postoje mnogi koji zaslužuju veću popularnost među širom publikom. Objektivno raste broj zainteresiranih za hrvatski film što je po mojem mišljenju posljedica stalnog rasta u kvaliteti. Za Star Film Festi ima samo riječi hvale: „Star film festival je kvalitetno koncipiran festival koji me šarmirao još prve godine njegova održavanja. Definitivno se vraćam!“. Leo bi volio da Star Film Fest u budućnosti proširi na nekoliko dana više i ispuni svoj puni potencijal, čemu se nada i ekipa Star Film Festa.