Gostovanje kod predsjednice Grabar-Kitarović

Započelo je devetnaesto izmještanje Ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović te je tako ovog puta zagrebački Pantovčak zamijenila Siskom.

Trodnevni boravak u Sisačko-moslavačkoj županiji započeo je u srijedu, podizanjem predsjedničke zastave ispred zgrade Sisačko-moslavačke županije te kratkim obraćanjem nazočnima. Odmah nakon toga čekao ju je pomno isplaniran protokol, te je tako održala radne sastanke s predstavnicima Županije, nacionalnih manjina, udrugom hrvatskih branitelja, sisačkim biskupom Vladom Košićem te prestavnicima Sindikata naftne djelatnosti, tj. Rafinerije Sisak.

Članovi i predstavnici Kino Kluba Sisak, a ujedno i organizatori Star Film Festa, Leonard Eid, Lucija Madjanović, Teo Vukšan i Matija Holjevac , dobili su čast te priliku biti ugošćeni na prijemu kod predsjednice Grabar-Kitarović te približiti joj njihov rad te ambicije i planove za budućnost.

Star Film Fest Fest je festival koji pruža svojim posjetiteljima neponovljivo iskustvo gledanja filmova pod zvijezdama u jedinstvenom ambijentu i atmosferi koju pruža sisačka utvrda Stari grad i sam grad Sisak. Festival okuplja mlade filmaše i filmoljupce iz čitave Hrvatske i svijeta, te daje mladim, talentiranim umjetnicima šansu da svoje filmove pokažu javnosti.

Osim projekcija filmova, festival svojim posjetiteljima i sudionicima pruža cijelu lepezu popratnih aktivnosti poput filmskih i fotografskih radionica, izložbi fotografija i umjetničkih instalacija, predavanja i koncerata. Star Film Fest mnogim mladim autorima poslužio je kao odskočna daska u njihovom daljnjem radu, te ćemo tu ulogu ispunjavati i dalje.

Naime, sama predsjednica već treću godinu za redom prihvaća visoko pokroviteljstvo Star Film Festivala, a kako kaže, voljela bi osobno doći na festival te podržati rad ovih mladih ljubitelja filma.

Ono što ju je posebno oduševilo i što je pohvalila je vrijedan i naporan rad i trud volontera, koji se već šestu godinu za redom zalažu da Sisak i njegova kulturna scena budu obogaćeni programom poput ovoga. Upravo je to ono što treba mnogim, ako ne i svakom gradu Lijepe naše, istaknula je.

Osim festivala, upoznali su je s radom Kino Kluba Sisak koji se može pohvaliti mnogobrojnim članovima koji neumorno rade na svojim filmovima te za to dobivaju priznanja i nagrade na festivalima diljem Hrvatske.

Upravo kao dokaz tome je i nagrada Volontera grada Siska, gdje je Lucija Madjanović proglašena trećom najboljom koordinatoricom volontera, a Matija Vlahović trećim najboljim volonterom grada Siska. Rezultat je to nesebičnog rada te mnogobrojnih aktivnosti, ne samo kroz KKS ili SFF, već i drugim projektima kroz godinu.

Članovi Kino Kluba Sisak trenutno rade na desetak novih projekata, a kako su najavili, 57. Revija dječjeg filmskog stvaralaštva mogla bi biti upravo u Sisku, gradu domaćinu, na hvalu i ponos svih građana, jer su upravo ovi mladi filmaši već jednom uspjeli Reviju dovesti u Sisak i to nakon 45 godina održavanja iste.

Izvor fotografije: „Ured Predsjednice RH,“.