Kronika drugog dana Star Film Festa

Nakon jučerašnjeg svečanog otvorenja festivala u Starom gradu, došlo je vrijeme da se festival preseli bliže srcu grada – u Kazalište 21. Drugi dan Star Film Festa dočekala nas je kiša, ali nije uspjela omesti naš vrijedni organizacijski tim i volontere koji su učinili sve kako bi posjetitelji bez obzira na vrijeme mogli uživati u programu.

Program festivala započeo je dječjim programom projekcijom filma Uzbuna na Zelenom vrhu u Kazalištu 21, a u poslijepodnevnim satima filmoljupci i žiri mogli su uživati u projekciji 12 natjecateljskih filmova. Nakon toga je uslijedila Projekcija filmova pod zvijezdama na kojoj su posjetitelji imali priliku pogledati film Ne gledaj mi u pijat redateljice Hane Jušić. Popis projekcija možete pronaći ovdje.

Pažnju publike osobito je privukao film Lila Carlosa Lascana u kojem djevojčica oružana svojim blokom za crtanje odlazi u svijet misleći da ima moć promijeniti ga. Filmovi koji su se također istaknuli na današnjoj projekciji su animirani film Britt Raes Catherine u kojem istoimena junakinja zbog ljubavi prema mačkama ne uspijeva ostvariti odnose s ljudima i Ispred zastava, dokumentarni film Sanje Bistričić koji prati Đuru, punkera, Hrvata i katolika koji zbog rana iz prošlosti iracionalno mrzi sve što nema veze s njegovom domovinom, ali na kraju osniva obitelj sa djevojkom srpske nacionalnosti.

Nakon filmskog dijela programa, uslijedio je onaj glazbeni na kojem su posjetitelji mogli uživati u koncertu filmske glazbe Antonije Kihalić i Saše Tadića, a nakon njih publiku su podigli na noge Pulsko-zagrebački bend Radio Aktiv.

Sutra nas očekuje još jedan dan festivala koji će završiti njegovim svečanim zatvaranjem i koncertima na otvorenom. Svi sadržaji Star Film Festa su besplatni i otvoreni za javnost. Program festivala možete pronaći ovdje.

Kronike prvog dana Star Film Festa emitiranog na HRT3 možete pogledati na sljedećem linku:

Prve kronike Star Film Festa 2017.

Live stream festivala možete pogledati na sljedećem linku:

Zvjezdana odluka