Kronika drugoga dana Star Film Festa

Drugi dan Star Film Festa u Sisku započeo je radno i rano, a završio uz izvrsnu glazbu glazbenih gostiju u Kazalištu 21.

Program festivala započeo je s video radionicama za mlade koje koje je vodio Teo Vukšan, dječji program SFF-a nastavljen je matinejom filma Koko i duhovi u Kazalištu 21 i zanimljivom radionicom Snimanje iz zraka koju je vodio Tomislav Šebalj, dok je večernji dio programa započeo predavanjem Duška Popovića u Gradskoj knjižnici. Filmofili i žiri u filmovima su uživali u ugodnom ambijentu Kazališta 21 gdje su pogledali 19 filmova. Popis projekcija možete pronaći ovjde.
Pažnju publike osobito su privukli filmovi slovačke autorice Martine Nagyove Možno Zajtra gdje autorica kroz likove Andreja i Alice progovara o životnim promjenama i dokumentarni film Qatar srpskog autora Ognjena Perkovića koji istražuje aktualnu temu odlaska zbog egzistencije. Projekcije filmova potrajale su do 21 sat kada su pažnju publike na nekoliko sati preuzeli koncerti odličnih Begállta, izvođača irske glazbe i Rolin Humesa, korčulansko sisačkog benda svjetske reputacije gdje su u dvorištu Kazališta 21 pod zvjezdanim nebom gosti uživali u fantastičnoj glazbi.

Program sisačkog Star Film Festa nastavlja se i treći dan, a svi sadržaji Star Film Festa od projekcija i matineja do radionica i predavanja za posjetitelje su besplatni.