Kronika trećeg dana Star Film Festa

Treći i završni dan festivala bio je bogat brojnim događanjima i uzbuđenjima. Jutarnji dio za najmlađe uz projekciju filma Zagonetni dječak i predstavljanjima filmskih festivala. Tako su gosti u Gradskoj knjižnici poslušali informacije o Student cuts Film Festivalu, Four River Film Festivalu i Filmskoj reviji mladeži te Ljetnoj školi Filma Gunja koji su pokazali građanima grada Siska kako filmski festivali izgledaju u njihovoj organizaciji i pozvali ih da im se pridruže u njihovim gradovima. Mladi ljubitelji filma uživali su projekciji filma Zagonetni dječak i razgovoru sa glumcem Filipom Mayerom.

 

Posljepodne su Kazalište 21 ispunili ljubitelji filma koji su u drugoj večeri projekcija pogledali preostale filmove te svojim glasom filmu dali glas za  „Nagradu publike“.

 

Stručni žiri Star Film Fest-a dao je ocjene filmovima te su nakon završne projekcije proglasili pobjednike u zadanim kategorijama kao i pobjednika foto natječaja „Stvarni Sisak“.

 

Pobjednici u pojedinim kategorijama su:

Dokumentarni film: Rezidba, Katerina Duda

Eksperimentalni film: Be back, Andriy Lyryllov

Igrani film: Divna budućnost ljubavi moja, Marko Žunić

Industrijski film: Sektor, Goran Škofić

„One take“: Ugasi svjetlo, Janja Bijelić

Animirani film: Les Courgettes De La Resistance, Mellisa Idri

Nagrada publike: Sisters, Lea Vidaković

Pobjednik foto natječaja „Stvarni Sisak“: Bijele ruže, Ivica Bohrc

 

Zatvaranje programa proteklo je uz glazbeno uzbuđenje Lukya & Enigmatika koji je održan u romantičnom okruženju gradske šetnice uz Kupu.
Treći sisački Star film festival uz izniman napor organizatora, vrijedni rad volontera i srdačno prijateljstvo mnogih gostiju i domaćina pretvoren je u društveno zbivanje koje fantastično ispunjava ljetne noći u Sisku. Festival koji je kruna cjelogodišnjeg rada članova Kino kluba Sisak pod zvjezdanim nebom najavljuje četvrto izdanje.