Matija Holjevac

Moje ime je Matija Holjevac, predsjednik sam Kino kluba Sisak i organizator Star Film Festa. Ljubav prema filmu rodila se još u petom razredu u osnovnoj školi tijekom izvannastavne aktivnosti Filmska družina. Kroz filmsku družinu u Osnovnoj školi Galdovo stekao sam nove vještine, upoznao divne ljude i još bolje prijatelje. Stečeno znanje mi je omogućilo da svoje ideje izrazim u obliku filma i finalni produkt prenesem na filmsko platno. Uz stvaranje filmova, putovao sam po raznim festivalima gdje je moj rad prepoznao profesor Josip Krunić iz Gunje. On me pozvao na razne radionice po cijeloj Hrvatskoj, a jedna od njih je Novigradsko proljeće za nadarenu djecu. U filmskoj družini, zajedno s profesoricom Azizom Tominac i još par mlađih učenika, snimali smo filmove i dalje ostvarivali sjajne rezultate.

Upisom u srednju školu nisam imao priliku baviti se filmom kroz grupnu aktivnost, već sam kao samostalni autor nastupao na raznim festivalima u Hrvatskoj. Gospođa Vera Robić Škarica, bivša predsjednica HFS, zapazila je moj rad te me inspirirala da pokrenem Kino klub Sisak. Tako je Sisak postao bogatiji za sve ljubitelje filma i koji se njime žele baviti. Želio sam dati mladima priliku da uz moje mentorstvo i pomoć ekipe koja je već iskusna u stvaranju filmova ostvare svoje vizije. Kroz godine smo rasli te primali nove članove, a moja ljubav prema filmu je i dalje prisutna. Grad Sisak prepoznao je kvalitetu našeg rada, te smo dobili prostor za naše aktivnosti gdje se redovno okupljamo svaki petak i stvaramo filmove.

Star Film Fest je nastao uz pomoć mojih prijatelja iz cijele Hrvatske koje sam još kao osnovnoškolac upoznao na filmskim festivalima. Tako iz godine u godinu Star Film Fest raste, a i s njim tim ljudi koji sve to omogućavaju. Festival organiziramo tijekom cijele godine, a svi mladi koji se uključe tijekom rada stječu nove vještine, kompetencije, znanja i najvažnije nova poznanstva te sklapaju mnoga prijateljstva. Cilj Star Film Festa je dati platformu mladim redateljima da prikažu svoje filmske uratke na velikom platnu.  Moja motivacija za rad je želja za većim i novim izazovima. Kada se prisjetim početaka festivala, razlika je očigledna i ogleda se u kvaliteti filmova i same organizacije. Svaki počeci su teški i iscrpljujući, ali festival ima dušu, srce i svatko od nas to radi iz ljubavi. Kada se nešto radi iz ljubavi, to garancija uspjeha i svi se problemi mogu riješiti.