Sedmi Star Film Fest

Sedmi Star Film Fest održat će se od 3. do 5. rujna 2020. godine na dvije predivne gradske lokacije – u Starom gradu i Kazalištu 21. Festival će i 2020. godine upotpuniti popratni sadržaji.

Za vrijeme festivala posjetitelji će moći posjetiti razne filmske i fotografske radionice, te se i sami okušati u nečem novom. Cilj festivala je približiti gledateljima i stručnoj publici različite vrste filmova mladih autora, istovremeno stvarajući mjesto gdje će filmski profesionalci i amateri razmjenjivati kreativne ideje, te im pruža mogućnost da predstave svoje projekte i pronađu inspiraciju za nove.

Filmske kategorije koje će biti zastupljene na Star Film Festu su dokumentarni, eksperimentalni, igrani, industrijski i animirani film. Na festivalu su zastupljene nagrade u Natjecateljskoj konkurenciji (5 nagrada; najbolji igrani, animirani, eksperimentalni, dokumentarni i industrijski film), nagrada publike (nagradu osvaja film sa najviše osvojenih glasova, bez obzira na kategoriju), te specijalne nagrade (najbolji regionalni film, najbolja montaža, najbolja fotografija/kamera)

Glazba, neizostavni dio filmova, također će dobiti svoje mjesto pod festivalskim zvijezdama. Tijekom trajanja Festivala, uživat ćemo uz glazbu mladih umjetnika čija će imena ostati iznenađenje do kraja srpnja 2020.