Kino klub Sisak osnovan je 23. rujna 2013. godine u svrhu promicanja filmske kulture i umjestnosti te edukacije mladih naraštaja kroz radionice i tečajeve. Klub je jedino okupljalište filmaša i filmofila i Sisačko-moslavačke županije.

U manje od sedam godina svog postojanja, Kino klub Sisak snimio je niz filmova, preko 45 filmskih uradaka. Ostvarena suradnja s mnogim udrugama, posebno na području grada Siska, ali i cijele Hrvatske za koje klub snima promotivne filmove i ukazuje na probleme s kojima se drugi susreću, ukazuje na ozbiljnost i vrijednost Kino kluba Sisak te nagovještava nadolazeće uspjehe.

Kino klub od samih početaka provodi razne projekte, tako da iz sebe ima šest izdanja Star Film Festa, 3 izdanja Star Gardens projekcija, 55. i 57. Reviju hrvatskog stvaralaštva djece, radionicu “Mladi za film” (“The Youth for the Film”), “Planet Film” edukaciju osnovnoškolaca, projekt “Medijska pismenost” koji uključuje edukaciju djece, roditelja i učitelja, radionica “Korka do filma” usmerena srednjoškolcima i studentima, te “Question for films” – filmski kviz koji je trajao šest mjeseci. Klub broji preko 80 članova svih uzrasta podijeljenih u četiri grupe. Mlađi uzrasti Kino kluba Sisak posjećuju domaće i regionalne festivale kao i razne radionice kako bi proširili svoja znanja i upoznali nove filmaše.