Kino klub Sisak osnovan je 23. rujna 2013. godine u svrhu promicanja filmske kulture i umjestnosti te edukacije mladih naraštaja kroz radionice i tečajeve. Klub je jedino okupljalište filmaša i filmofila i Sisačko-moslavačke županije.

U manje od šest godina svog postojanja, Kino klub Sisak snimio je niz filmova, preko 40 filmskih uradaka. Ostvarena suradnja s mnogim udrugama, posebno na području grada Siska, ali i cijele Hrvatske za koje klub snima promotivne filmove i ukazuje na probleme s kojima se drugi susreću, ukazuje na ozbiljnost i vrijednost Kino kluba Sisak te nagovještava nadolazeće uspjehe.

Kino klub od samih početaka provodi razne projekte, tako da iz sebe ima pet izdanja Star Film Festa, Star Gardens, 55. reviju hrvatskog stvaralaštva djece, radionicu “Mladi za film” (“The Youth for the Film”), “Planet Film” edukaciju osnovnoškolaca, projekt “Medijska pismenost” koji uključuje edukaciju djece, roditelja i učitelja, te “Question for films” – filmski kviz koji je trajao šest mjeseci. Klub broji preko 70 članova svih uzrasta podijeljenih u četiri grupe. Mlađi uzrasti Kino kluba Sisak posjećuju domaće i regionalne festivale kao i razne radionice kako bi proširili svoja znanja i upoznali nove filmaše.