Osiguranje filmske produkcije na Star Film Festu

Osiguranje filmske produkcije predstavlja imperativ u novom dobu filmske industrije, pa svakako preporučujemo ne propustiti radionicu koju će u sklopu ovogodišnjeg Star Film Festa voditi Igor Soviček.

Tvrtka DPS Renomia bavi se pružanjem osiguravateljskih usluga a usko se specijalizirala  i za pružanje  usluga osiguranja filmske produkcije. Koliko je zaista složena filmska produkcija te s kakvim sve problemima producenti mogu biti suočeni saznajte ona ovogodišnjoj radionici  „Osiguranje filmske produkcije“. Kroz složeni proces proizvodnje filma koji je neodvojiv od  osiguranja procesa produkcije provest će vas direktor tvrtke DPS Renomia. Igor Soviček, voditelj radionice i direktor tvrtke DPS Renomia bavi se poslom neovisnog brokera u osiguranju i svakako će svim polaznicima biti pouzdan izvor informacija. Kako se prije tri godine počeo intenzivno baviti osiguranjem filmske produkcije njegovi će savjeti biti posebno korisni producentima kreatorima filma.

Unatoč lošem stanju koje je zamjetno u na području osiguravateljskog tržišta u Hrvatskoj producenti mogu saznati kako se zaštiti zahvaljujući voditelju ove radionice te informiranjem o uslugama koje njegova tvrtka pruža. Za one željne znanja vrata radionice otvaraju se na Star Film Festu, gdje će polaznici biti upoznati s glavnim rizicima koji prijete producentima. Također će na ovoj radionici biti prezentirana i prijeko potrebna ali prije svega i efikasna,  praktična rješenja a dovoljno će vremena biti posvećeno i diskusiji te konceptualizaciji imaginarne ponude koje će olakšati producentima provođenje svojih projekata u budućnosti.

U ovom je području filmske i medijske proizvodnje Igor Soviček itekako stručan te upozorava na osvještavanje o rizicima kojima su filmski producenti izloženi. Također njegova tvrtka surađuje s jedinim od vodećih svjetskih osiguravatelja iz Belgije a polaznici radionice bit će upoznati i s prednostima koje članice Europske Unije uživaju pri korištenju specijalno krojenih polica za osiguranje filma koje na ovim prostorima ranije nisu bile dostupne.

Radionica „Osiguranje filmske produkcije“  pruža zanimljiv uvid  u drugu stranu filmske produkcije. Tako će zainteresirani polaznici osvijestiti složenost produkcije u smislu osiguranja projekta koje postaje nezaobilazan dio producentskog posla a koje filmoljupci i publika često nisu ni svjesni. Koliko napora, ulaganja i opreza iziskuje svaki ozbiljan producentski projekt ne može se zamijetiti lako, a često taj trud ostaje neprepoznat dok se publika i filmska industrija koncentriraju isključivo na finalni proizvod, film. To je nešto o čemu ne razmišljamo gledajući primjerice najnoviji blockbuster  iz udobnosti kino stolice.

Ova radionica za cilj ima potaknuti na razmišljanje o osiguravateljskom segmentu pri proizvodnji filma kod publike. Vjerujemo kako će producentima, redateljima i svim kreatorima filma odaziv na ovu radionicu biti iznimno koristan upravo zahvaljujući stručnom predavaču, upućenom u aktualna zbivanja na osiguravateljskom tržištu, spremnom ponuditi prijeko potrebna rješenja.