,

PRESS Star Film Fest

Na drugi po redu Star Film Fest, koji se održava u Starom gradu od 3. do 5. rujna, prijavljeno je 275 filmova. Naime, uz nagrade za najbolji industrijski, igrani, dokumentarni i eksperimentani film, Starfilmfest omogućava i sisačkoj publici da se izabere najbolji film.

Program festivala je raspoređen u 3 dana, a sklopu istog objavit će se i dobitnici najbolje fotografije u sklopu provedenog natječaja “Drugo lice Siska“.
U četvrtak, 3. rujna u 20 sati u Starom gradu, zakazano je otvorenje festivala. Organiziran je i prijevoz brodom Juran i Sofija s polaskom sa šetnice u 19 sati. Nakon otvorenja, započeti će prva serija prikazivanja ovogodišnjih filmova koji se natječu za glavne nagrade.

Drugi dan festivala, 4.rujna, započinje foto i video radionicama u NKČ Vlado Gotovac, dok će u 16 sati posjetioci festivala imati priliku poslušati predavanje Luke Rukavine ”Od teorije do prakse” na istoj lokaciji. U 17:30 počinje druga serija prikazivanja ovogodišnjih filmova koje će stručni žiri budno pratiti.

U subotu, 5.rujna, nastaviti će se foto i video radionice te će se u 13 h održati predstavljanje drugih hrvatskih filmskih festivala (kao što je Brač Film Festival, 45. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva, Dokuma Film Festival i dr.). U 16 sati je otvorenje izložbe ”Fina prašina” autora Harisa Čalkića u galeriji Siscia Obscura, dok u 18 h u Kazalištu 21 započinje prikazivanje završnih projekcija filmova i zatvaranje festivala.
Turističko informativni centar Sisak tijekom festivala postati će baza volontera koji će koordinirati turistima koji dolaze radi festivala u Sisak, a na istoj će lokaciji i svi drugi posjetioci dobiti sve potrebne informacije o festivalu. Također, važno je napomenuti da će se foto i video radionice svaki dan odvijati u dva termina (jutarnji dio radionica je usmjeren na teoriju, dok se večernji dio usmjerava na praksu).

U suradnji sa sisačkom TZ, sudionici radionica pratiti će manifestaciju ”Kupske noći”, iz čega će proizaći mnoštvo kvalitetnih fotografija i promo video za tu manifestaciju. Sudionici, kao i svi zainteresirani, također se mogu prijaviti na humanitarni foto natječaj u organizaciji Turističke zajednice grada Siska.