Slackline – nova radionica Star Film Festa

Ovogodišnji peti Star Film Fest organizira pomalo drugačiju radionicu. Ovog puta nećemo razvijati vaše već dobro utrenirane sposobnosti, već vam ponuditi da se okušate u nečem sasvim novom – Hodanje po užetu ili slackline. Na radionicu se možete prijaviti putem obrasca: https://goo.gl/forms/U0ku8AnqE5zjgkSv2 do dana njezina održavanja 31. kolovoza.

Pomoću ove jednostavne trake možete svakodnevno raditi na balansu tijela i na mišićima trupa. Slackline ili gurtna za hodanje ne traži dobru formu niti utreniranost, ali traži izuzetnu koncentraciju i fokus. Starenjem gubimo osjećaj za balans i zato je važno raditi na njemu dok smo mlađi ili mladi. Slackline može biti širok od 2,5 do pet centimetara i mora biti rastezljiv. Zato, ako do sada nikada niste stali na slackline, izaberite traku širine oko 3,5 centimetara.

Slacklining razvija snagu i balans tijela, jača koljena, kukove i skočne zglobove. Razvija propriocepciju (osjećaj za položaj vlastitog tijela u prostoru) i koordinaciju. Razvojem propriocepcije tijelo postaje manje sklono ozljedama, kao što su istegnuća, uganuća i iščašenja. Slacklining jačanje unutarnje leđne i trbušne mišiće te poboljšava držanje i čuva kralježnicu.

Slackliningom se mogu baviti svi bez obzira na dob i kondiciju. Osim što je hodanje po gurtni fizička vježba, ujedno je i mentalna – dovodi do bržih reakcija te opušta um time što svu pažnju usredotočujemo na održavanje ravnoteže na slacklineu.

Pogledajte kako to izgleda: https://www.youtube.com/watch?v=3pE00qEyibU