Sladak razgovor s drugom članicom žirija

Danas Vam donosimo kratak, ali sladak razgovor s glumicom Ivonom Kundert, ovogodišnjom članicom žirija Star Film Festa. Nas je osvojila svojom osobnošću, a vjerujemo da će i Vas.

Ivona smatra da kratki film u hrvatskoj kinematografiji doživljava trenutno bolje i veće uspjehe. Kao primjer navodi film Jure Pavlovića „Piknik“ i „Zvir“ Miroslava Sikavice koji je bio u Cannesu i Belladona u Americi što pokazuje potencijal za mlade redatelje. Ivona misli da su mladi redatelji nada hrvatske kinematografije. Najdraža filmska kategorija su joj dramsko – biografski filmovi. Najbolji hrvatski filmovi po Ivoninom mišljenju su: Sokol ga nije volio, Branko Schmidt; Ničiji sin, Arsen Antun Ostojić; Svećenikova djeca, Vinko Brešan; Duga mračna noć, Antun Vrdoljak i dr. Bez filmskih festivala mladi umjetnici se ne mogu kvalitetno razvijati, kaže Ivona.

Njena motivacija za sudjelovanje na Star Film Festu je biti dio umjetničkih ostvarenja mladih umjetnika, razmjena iskustava i naravno puna podrška, zato ima poručuje da uvijek budu vizionari čistog srca i duše te da nikada ne zaborave dijete u sebi.